22-10-2011, 10:29 AM
(22-10-2011, 03:02 AM)Karinka napisał(a): Nie wszystkie gimnazjalistki mają pryszcze, są grube i nie potrafią odejść od komputera.Cóż, taka jest według mnie stereotypowa tibijka, wybacz...
(22-10-2011, 03:02 AM)Karinka napisał(a): Udział kobiet w działalności naukowej odróżnia się od udziału mężczyzn w wielu aspektach m.in.: mniejszego zaangażowania kobiet w działalność naukową w każdej epoce (także współcześnie), preferowania przez kobiety określonych dziedzin naukowych, mniejszej obecności kobiet na eksponowanych stanowiskach naukowych itp. ;d
W ogóle był kiedyś taki pogląd, że przyczyną mniejszego udziału kobiet w nauce są ich cechy biologiczne i psychiczne.
No ale ja uważam, że kobiety są inteligentne, lecz nie chcą się w działalności naukowe tak angażować jak mężczyźni;P
Właśnie. Jak już mówiłem, raczej trudno znaleźć kobietę - geniusza (zależy, jaką miarą mierzyć). Kobieta może być dobrym przedsiębiorcą (niektóre przejawiają cechy niezwykłego wyrachowania), a nawet władcą (Anglia była kiedyś rządzona przez twarde kobiety, trochę jak Cintra u Sapkowskiego). To wynika po prostu z uwarunkowań genetycznych. Kiedyś mężczyźni wybierali się na polowania, a kobiety zostawały w szałasach. Żeby coś upolować i przetrwać, musieli cały czas ulepszać narzędzia polowania. Kobiety miały inną rolę. Zauważ, że kobiety są też bardziej stabilne. Wśród mężczyzn można znaleźć i geniuszy i skończonych debili (tych nie musisz daleko szukać, włącz tylko grę

(22-10-2011, 03:21 AM)Matiss Fight napisał(a): Karinkaa, zrobiła sobie temat dla zabawy bardzo starannie napisany a co niektórzy tu ***** na glowe juz sobie wbijają krytykuja itp pozdro xddd Rzecz jasna nie wszyscy ^^Trolling is a art.
Temat jest git zachęca kobietki do Kupna nowego PSA ;D XD